Vastuullisuus

 

 

Minua inspiroi elämässä nähdä ja kuulla ihmisten kehittyvän niin henkilökohtaisesti persoonina kuin ammattilaisina paremmiksi ja keksivän luovia ratkaisuja eri ongelmiin. Vaikken ole tutkija tai tiedemies, uskon että meidän kannattaa tukea tulevaisuuden kehitystöitä. Tämän vuoksi olen sitoutunut lahjoittamaan vuosittain osan tuotosta tulevaisuuden kehittämisen projekteihin tästä vuodesta, 2023 alkaen.

Suuntaan vuosittaiset lahjoitukset LUT-yliopiston toimintaan, jossa mietitään hiilineutraaleja ratkaisuja, liiketoiminnan ja yhteiskunnan kestävää kehitystä ja uudistusta sekä muun muassa etsitään ja tutkitaan ratkaisuja kestävään akkuteollisuuteen.

 

 

Koruttamo vastuullisuus

Koruttamo pyrkii toimimaan vastuullisesti, ympäristöä säästäen ja kunnioittaen.

  • Suurin osa koruissa käytetystä jalometallista on jo kertaalleen kierrätettyä.
  • Koruttamo ostaa raaka-aineensa tunnetulta pohjoismaiselta tavarantoimittajalta, jolla on toimintaa Suomessa. Tämä yritys on myös Pohjoismaiden suurin jalometallien raffinoija eli puhdistaja.
  • Koruttamo pyrkii käyttämään mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia ja biohajoavia aineita ja kemikaaleja. Korujen juotospinnan puhdistamiseen käytetään sitruunahappokylpyä rajumpien kemikaalikylpyjen sijaan. Sitruunahappo on turvallinen ja myrkytön kemikaali, jota käytetään myös kodin puhdistamisessa sekä ruuan säilöntäaineena. Sitruunahappopuhdistus on hieman hitaampi menetelmä, mutta mielestäni se on mielestä ylivoimaisesti paras ja turvallisin ratkaisu korujen pinnan puhdistukseen tulityön jälkeen.
  • Juottamisen aikana tulitöissä käytetään puristamatonta juotoshiiltä korun alla, jotta energiankulutus on mahdollisimman vähäistä ja lämpö jakautuu korussa tasaisesti. Myös tulitöissä ja tulisijojen korjauksessa käytetty vermikuliittilevy on hyvä alusta juotostyössä, mutta se lämpenee merkittävästi hitaammin kuin juotoshiili.
  • Kaikki korujen pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä.