Vastuullisuus

 Koruttamo vastuullisuus

Koruttamo pyrkii toimimaan vastuullisesti, ympäristöä säästäen ja kunnioittaen.

  • Suurin osa koruissa käytetystä jalometallista on jo kertaalleen kierrätettyä.
  • Koruttamo ostaa raaka-aineensa tunnetulta pohjoismaiselta tavarantoimittajalta, jolla on toimintaa Suomessa. Tämä yritys on myös Pohjoismaiden suurin jalometallien raffinoija eli puhdistaja.
  • Koruttamo pyrkii käyttämään mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia ja biohajoavia aineita ja kemikaaleja. Korujen juotospinnan puhdistamiseen käytetään sitruunahappokylpyä rajumpien kemikaalikylpyjen sijaan. Sitruunahappo on turvallinen ja myrkytön kemikaali, jota käytetään myös kodin puhdistamisessa sekä ruuan säilöntäaineena. Sitruunahappopuhdistus on hieman hitaampi menetelmä, mutta Koruttamon se on mielestä ylivoimaisesti paras ja turvallisin ratkaisu korujen pinnan puhdistukseen tulityön jälkeen.
  • Juottamisen aikana tulitöissä käytetään puristamatonta juotoshiiltä korun alla, jotta energiankulutus on mahdollisimman vähäistä ja lämpö jakautuu korussa tasaisesti. Myös tulitöissä ja tulisijojen korjauksessa käytetty vermikuliittilevy on hyvä alusta juotostyössä, mutta se lämpenee merkittävästi hitaammin kuin juotoshiili.
  • Kaikki korujen pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä.