Kuka on brändin takana?

 

Hei!

Olen Sanna-Maaria Ahola, Koruttamon perustaja ja suunnittelija korujen takana. Vietin lapsuuteni Rovaniemellä ihania lumoavia revontulia talvisin katsellen Ounasvaaran laskettelurinteiltä. Nyt asun Nokialla ja olen kahden pienen ihanan tytön äiti ja koiranomistaja.

Olen hyvin utelias , lapsena minulla silti ei tullut koskaan mieleen, että osaisin suunnitella ja valmistaa koruja saati , että minusta tulisi korualan artesaani ja yrittäjä.

Olin kiinnostunut luonnosta, kivistä ja urheilusta.

Idolini olivat Jennifer Garner ja Angelica Jolie. Ihailin heitä, koska heistä huokui itsenäisen ja vahvan, vaikuttavan naisen malli nuorelle ujolle urheilulliselle neidille.

Kasvaessani en tiennyt, mitä halusin tehdä työkseni. Haluaisinko opiskella etsiväksi, perustaa oman ravintolan rakkaan serkun kanssa vai opiskella tapahtuminen järjestäjäksi.

Rakastan olla ihmisten kanssa tekemisissä , toteuttaa yhteisiä projekteja ja jakaa kokemuksia urheilun, ruuan ja perhe-elämän parissa. Tiesin että halusin työn, joka on itsenäistä ja saan olla tekemisissä asiakkaiden ja kollegojen kanssa.

Palapelin palaset loksahtivat paikoilleen, kun menin Rovaniemellä järjestettävälle hopeakorukurssille , missä valmistettiin muinaisketjuja ja sormus. Siitä hetkestä lähtien tiesin, että minun tulee hakea opiskelemaan korualaa ja päästä oppimaan kiehtovat korun valmistuksen salaisuudet.

 

Uskon, että korut kertovat meistä, ne heijastavat arvojamme ja ajatuksiasiamme muille.

Haluan valmistaa koruja, jotka tuovat kantajalle iloa, voimaa ja rohkeutta arjen keskelle, toimivat muistutuksena  tärkeistä ja arvokkaista muistoista ja ihanista hetkistä .

Koruihin pukeutuminen on aina valinta. Merkitykselliset ja rakkaat korut heijastavat personaasi ja arvojasi muille. Laadukkaat korut kestävät käytössä vuosikymmeniä, mahdollisesti sukupolvelta toiselle kantaen muistojasi ja tarinaasi mukana kätkettynä korun muotoon. 

 

Koruttamo vastuullisuus

Korujen monikäyttöisyys on tärkeää

Rakastan valmistaa koruja, jotka ovat monikäyttöisiä ja sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen elegantin tyylikkäästi.

Olipa sitten kyse Busines Casual - tyylin vaativasta tapahtumasta, arkisemmasta kaupassa käynnistä tai juhlista.

Olen suunnitellut Koruttamon korut kestämään käyttöä. Ne eivät kuulu koristamaan korurasian pohjaa, vaan ovat parhaimmillaan käytössä!

Jokaisen korun taustalla on tarina ja inspiraatio

Jaan inspiraation ja tarinan korun suunnittelun taustalta, mutta sinä luot sille oman uniikin merkityksen.

Haluan, että voit välillä pysähtyä korun äärellä muistelemaan matkaasi, mistä olet kotoisin, mitä olet kokenut ja miten olet kehittynyt matkan aikana ihmisenä. Mitä arvokkaita hetkiä ja  virstapylväitä olet saanut juhlistaa matkasi varrella.

Haluan korujen ilahduttavan sinua arjessa ja juhlassa, tunnet itsenäisyyttä ja tiedostat olevasi voimakas uniikki ihana ihminen!  Tästä kumpuaa rakkaus valmistaa koruja, joilla on merkitys kantajilleen.

Tärkeä koru on kuin lempivaate, josta saa itseluottamusta ja piristystä päivään. Se kulkee mukanasi vuodesta toiseen.

Jokaisella on oma uniikki syy valita käyttöön juuri haluamansa koru.

 

Friija collection in display

Mistä  inspiraatio koruihin kumpuaa?

Inspiraatio tulee hetkistä ja tunnelmista. Jaan tarinan korun taustalla kanssasi, että voit tiedostaa oman tarinasi, joka sinulla tulee mieleen katsellessa korua.

Friija- sarjan on saanut inspiraatiota keväästä, kasvusta ja sulamiesvesien liikkeestä pienien purojen pinnalla. 

Tutustu sarjaan

Black and White sormuksen taustalla on tarina katkeransuloisista hetkistä elämässä. Sormuksen kivien värit muistuttavat nauttimaan elämästä. Ne muistuttavat elämään kuuluvista ylä- ja alamäistä, jotka muokkaavat meitä ihmisinä ja haastavat meitä kehittymään paremmiksi, muistamaan nauttia hetkistä, koska kaikki mitä meillä on, on todellisuudessa vain tämä hetki.

 

 

 

Mistä materiaaleista valmistat koruja?

Pääosin valmistan koruja kullasta ja hopeasta tilauksesi mukaan.

Hankin koruissa käytetyt metallit tunnetulta pohjoismaiselta tavarantoimittajalta. 

Lue lisää Vastuullisuus-sivulta-> 

 

 

 

Lahjoitatko varoja hyväntekeväisyyteen?

Olen päättänyt lahjoittaa vuosittain kaksi euroa jokaisesta myydystä korusta LUT- yliopistolle yliopiston tulevaisuutta käsitteleviin tutkimuksiin ja hankkeisiin. 

Olen utelias ja haluan olla hengessä mukana tutkimushankkeissa sekä tietää hankkeiden kuulumisista. Vaikken ole tutkija tai tiedemies, uskon että meidän jokaisen valinnoilla on merkitystä yhteistä tulevaisuutta muovatessa, jokainen meistä voi vaikuttaa omilla teoilla maapallon kehitykseen. Haluan tuke yliopiston toimintaa, koska heidän keksinnöillään ja tutkimuksillaan on vaikutusta meidän kaikkien tulevaisuuteen.

Shop Friija collection ->

 

 

 

Missä Koruttamo sijaitsee?

Valmistan ja suunnittelen koruja Nokialla. Teen myös mielelläni tilaustyönä uniikkeja koruja kullasta tai hopeasta & jalokivistä.

Palvelen asiakkaita ensisijaisesti verkkokauppiaana. Asiakastapaamiset onnistuvat sovitusti Nokia, Pirkkalan tai Tampereen alueella.

 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan lisää siitä, miten voin olla avuksi!

Täältä voit lukea lisää Koruttamosta.

 

xo. Koruttamon Sanna-Maaria